Kull/Litter
#34
Valpar väntas vecka 21 2020


Far/Sire:

BaltCh DKCh PLCh USCh
Milroc Swing For The Fence "Slugger"


Slugger fastnade jag för som ettåring i samband med att jag 2014 hämtade hem den amerikanska tiken Makayla från samma kennel. Då träffade jag även hans mamma, som var halvsyster på mödernet med Makayla, och som av uppfödaren ansågs vara en av hennes bästa avelstikar. Hon i sin tur är efter den berömda BIS-vinnaren och nedärvaren GCh Lanbur Quest For The Best som jag hade förmånen att träffa flera gånger. Slugger var under sina år i USA en omtyckt avelshane och 2017 fick jag chansen att köpa honom.

Slugger är en väldigt sympatisk och trevlig hund som är okomplicerad att leva med. Trots att han inte är specifikt avlad för det så har han en stark jaktlust som han nedärvt till de avkommor som fått chansen att prova på drevjakt. Han kommer själv inte att jagas med eftersom hans skall inte är tillräckligt hörbart då han i sitt hemland blivit "debarked", dvs fått stämbanden alternerade så att rösten dämpats.

Slugger är utställningschampion i flera länder och han har även placerat sig väl i finalsammanhang.

Slugger har lämnat många championavkommor i USA och han kom på delad tredje plats på den amerikanska listan "Stud dog of the year" både 2017 och 2018. Han har även lämnat championavkomma i Nya Zeeland och i Sverige har han BIR-vinnande och grupplacerad avkomma. Hittills har två av hans avkommor (ur olika kullar) blivit svenska viltspårchampions och fem avkommor (ur tre kullar) har gått till 1:a eller 2:a pris på tre olika viltslag på drevprov.

X Mor/Dam:

EECh LVCh PLCh
Trewelyn Dawning Love "Zue"


Zue är den enda dottern till två av mina importer, ryska Morgan och amerikanska Angela som båda valdes efter mycket research av deras släktingar. Det känns speciellt att få fortsätta tiklinjen från Angela som hennes uppfödare Sue Sammarco påbörjade, i sin tur till stor del baserad på hundar från den legendariska kenneln Just-Wright. I samband med mitt besök i Arizona när jag hämtade Angela så pratade vi om det mångåriga samarbete vi tänkte oss men tyvärr blev det inte riktigt så då Sue drabbades av hälsoproblem för att sedan alltför tidigt lämna oss. Jag vet dock att hon skulle ha glatts åt att det föds ytterligare en generation undan Angela.
Morgan kom från Ryssland som valp och har bara haft två kullar efter sig. Han ställdes ut några gånger och vann ett par BIR med CACIB i Sverige och ett cert i Danmark men blev aldrig champion innan han övergick i fodervärdens ägo. En dotter till Morgan hos en annan uppfödare har haft en lovande kull efter Slugger och min förhoppning är att även Zue ska vara kompatibel med honom och att de får en fin kull tillsammans.

Zue har en stark personlighet och är en påhittig och lättlärd fröken som utöver att få lösa uppgifter älskar att gosa och hon är den morgontröttaste av dem alla.

Zue är utställningschampion i två av de baltiska länderna och i Polen där hon också har flera CACIB. Hon har även blivit BIR och grupplacerad i Sverige.

Det här blir Zues första kull.

Kombinationen förväntas ge trevliga och friska hundar med rastypiskt utseende och det kan bara födas trefärgade valpar.
De valpar jag inte behåller själv kommer att placeras som sportiga familjehundar i hem där de får hänga med på det mesta som händer i det vardagliga livet.Fem generationers stamtavla med foton / Five generation photo pedigree ->
Fem generationers stamtavla / Five generation pedigree (pdf) ->


Stamtavla/Pedigree:

BaltCh DKCh PLCh USCh Milroc Swing For The Fence
CACh CAGCh USCh USGCh Trajam The Tourist USCh USGCh Lanbur Carson City USCh Lanbur One Man Show
Lanbur Taylored To Taste
CACh USCh Trajam Almost Famous USCh USGCh Windkist A Walk In The Park
Bayou Oaks Pepperoni
USCh Milroc Poker Face USCh USGCh Lanbur Quest For The Best USCh USGCh Lanbur Carson City
USCh Lanbur Morning Rain
Lanbur Sugar And Spice USCh USGCh Windkist A Walk In The Park
USCh Briargate’s Full Throttle

EECh LVCh PLCh Trewelyn Dawning Love
Red Americana Gadget And Device CIB LTCh RUCh RUGrCh BYCh RKFV Alotorius Old Glory Giorgio Versace HRCh PLCh RUCh RKFV ITCh JWW-06 Monaco Xandrina
PLCh DKCh Alotorius Old Glory Pearl
Red Americana Apricot Lady Night CIB BYCh RUCh EECh EEJV-08 BaltJV-08 BaltV-09 RKFV-09 Cardiem Las Americas
RUCh Tiana Vesti Vud
Desert Dawg's Angel Of Love USCh Desert Dawg’s Wild Tumbleweed USCh Desert Dawg’s We Struck Gold
USCh Desert Dawg’s Wild Desert Rose
USCh Desert Dawg’s Blue Agave USCh Just-Wright The Natural
USCh Just-Wright Hot Tamale